fredag 18 september 2009

Vernissage

Befinner mig för närvarande i Kreuzberg i Berlin. Berlin är min absoluta favvo-stad. Jag har dock haft en massa problem med avstängd S-bahn, akt fel med den jävla tradbussen och gatt en massa i önödan. Sant gör mig sur. I-landsproblem alltsa. Nu är jag pa väg till Hakescher Markt men innan jag drar till turistfällan sa ska jag pü vernissage för Reinhard Kleists reseskildring Havanna här i Kreuzberg. Kulturellt värre alltsa. Kleist verkliga syfte med att tillbringa tid pü Kuba, denna socialistdiktatur, var inte främst att göra en reseskildring utan att göra research för sin Castro-biografi som ges ut av Carlsen i februari. I övrigt sa signerade Emile Bravo ett ex av special-Spirou igar. Den verkar rätt bra. Jag ska beställa hans My mother (eller vad den nu hette) när jag är ater i Sverige. Engelskan är tyvärr naturligare än tyskan.

F.ö. sa är tyskarnas döner helt överlägsen var sunkkebab. Däremot är Currywurst bland det äckligaste som finns. Ett längre reportage med bilder kommer när jag är ater i Sverige.

2 kommentarer:

Håkan / Wakuran sa...

När jag var i Berlin kunde man köpa ett kortspel med Döner-tema. Vet inte om det säljs längre.

(Google på +Döner +Kartenspiel)

http://www.weltbild.de/3/15564663-1/spielwaren/doener-berlin-kartenspiel.html

Berlin är annars en rätt trevlig stad bara att gå runt i.

Rikard sa...

Enda problemet är att det finns alltför mycket att se i Berlin alltför utspritt. Man får lite ont i fötterna och huvudet.

Min favoritdöner är den på Rosenthaler Platz i Mitte.