onsdag 22 april 2009

Inköpslista spx09

Det finns en hel del intressant att shoppa på spx i år. Flera förlag släpper intressanta saker så det blir garanterat både dyrt och tungt. Återstår att se om min discokropp orkar med kånkandet. De serier jag fastnat för och ska införskaffa är Lars Krantz debutalbum Dödvatten som funnits ute i några veckor, Kim W Anderssons samling av Love Hurts-serier och Second thoughts av Niklas Asker som Top Shelf ger ut. Galago släpper två titlar som är givna köp, Kolbeinn Karlssons kärlekssaga Trollkungen och Fumlig av Jeffrey Brown som f.ö. intervjuades i senaste Bubblan. Henrik Bromander har en för Sverige sällsynt förmåga att berätta historier, jag är inte så förtjust i hans teckningar, så när han nu släpper en samling där andra tecknat efter hans manus borde det kunna bli riktigt bra. Komika släpper första numret av sin tidning Kackerlacka som ska bli spännande att spana in. Jag hade även sett Nina Hemmingssons nya samling som ett givet köp men när jag läste mer om det blev jag lite fundersam och det krävs nog en genombläddring. En annan serie jag funderar på är Thomas Otts ordlösa Numret som funnits ute ett tag. Om Bendik Kaltenborn är på plats (en animerad film av honom ska visas) så är Seks sultne menn ett givet köp, jag missade den första året jag var på spx. En samling vardera från serieskolorna i Gävle och Malmö är givet. Det är alltid roligt att se vilka tecknare som kommer framöver. Annars har jag noll koll på fanzinefronten förutom Tinet Elmgrens Asbesthjärtan om hennes hjältinna Eva. Tidigare år har det funnits en tråd på Sef:s forum där olika serieskapare har presenterat vad de har för nya fanzine. Kanske har den stundtals riktigt otrevliga tonen och grabbdominansen skrämt bort en del. Nåja, det är ju kul att gå runt och botanisera men utbudet brukar vara stort och det kan bli dyrt. Men å andra sidan är det ju bara SPX en gång per år.

Nu finns äntligen ett program för spx09 ute. Jag har kollat efter det ett tag för att se vilken dag jag ska ta mig till Sthlm. Jag har redan bokat in söndan och turligt nog tycker jag att programmet var snäppet bättre då men lördan innehåller även den en hel del intressant. Andrea Brunos (bilden) utställning ska jag spana in. Jag läste en serie av honom i Galago för nåt år sen som jag gillade skarpt. Det ska det bli najs.

4 kommentarer:

Håkan / Wakuran sa...

Ritbordet finns ju fortfarande som avdelning på SeF-forumet. Om du har något fanzin är det bara att lägga upp en tråd där.

Håkan / Wakuran sa...

Eller, vid närmare eftertanke ska man nog använda reklamavdelningen, men det är bara att registrera sig och posta.

Rikard sa...

Jag antar att du syftar på någon eventuell läsare av bloggen?

Jag kan garantera att jag inte har något fanzin, jag har svårt att rita streckgubbar ;)

Håkan / Wakuran sa...

Jo, precis. Om man vill skapa en allmän tråd om SPX-fanzin på SeF:s forum ser jag inga generella hinder. Vi har redan fått några (ganska få dock) nya registreringar för folk som gör reklam för sina fanzin.

(Ibland är det litet förvirring på forumterminologin, jag försöker köra med "forum" för hela forumet, "avdelning" för del av forumet, och "tråd" för enstaka diskussion för att vara praktisk.)