fredag 24 april 2009

Sef:s inställda årsmöte

Seriefrämjandet hade som bekant planerat att ha sitt årsmöte i samband med SPX vilket jag tyckte var en bra idé. Tyvärr så kukade det hela ur pga dålig framförhållning. Ursäkterna var både att revisorerna inte var klara och att det var viktigt att revisorerna kunde utföra ett bra jobb och att det blev strul med utskicken pga påsken. Enligt stadgarna ska årsmötet hållas innan april månads utgång. Årsmötet kommer nu istället att hållas i Malmö i maj. Jag tycker att det är allvarligt att styrelsen skött detta så dåligt, detta är betydligt värre än att Bubblan tidigare inte kom i tid (vilket iofs är redaktionens ansvar). Jag hade iofs inte kunnat närvara vid årsmötet eftersom jag inte är på plats i Kulturhuset förrän framåt 12. Att mötet istället hålls i Malmö tror jag faktiskt bidrar till att de kritiska rösterna mot styrelsens arbete blir färre och det är kanske just vad styrelsen vill. Jag gillar det mesta Mikke Schirén gör för serierna i Sverige (jag skriver ibland recensioner för Komika Magasin men den enda kontakt jag haft med honom är via korta mejl) däremot är jag kritisk till hur han och andra debatterat Seriefrämjandets arbete på forumet. Vad gäller hans kritik mot styrelsens hantering av årsmötet så instämmer jag dock. Jag kommer att noggrant läsa igenom verksamhetsberättelsen när den dimper ner och sedan noggrant överväga min poströst. Jag är missnöjd med vissa delar av styrelsens arbete och jag tycker att Seriefrämjandet t.ex. inte borde ge ut böcker eller Lantisar och Fredrik Strömbergs hanterande av bidragssökningen till sitt Piraten-projekt lämnar en del att önska. Detta innebär dock inte att jag saknar förtroende för styrelsen som helhet. De gör en hel del bra saker och jag förväntar mig att deras idoga arbete (enligt styrelserepresentanter) ger resultat framöver. Det enda jag med säkerhet vet är att jag inte kommer att rösta på de som betett sig sämst på forumen om de är aktuella för styrelsen.

Varför har jag då en bild på Leif GW Persson i inlägget. Anser jag att styrelsens agerande är en fråga för Efterlyst? Givetvis inte men som den uppmärksamme läsaren noterade så använde jag uttrycket kukade ur ovan. Det är iofs inget nytt uttryck men jag började använda det sedan en kompis berättade att Leif GW använt det i samband med att han kommenterade styckmordet på Catrin da Costa i Efterlyst. Han sa något i stil med "de tog upp henne till lägenheten och sedan kukade det ur". Inte så lämpligt i sammanhanget men eftersom jag är lite knäpp så har uttrycket fastnat.

Tydligen var det totalt öde på SPX idag, jag hoppas verkligen att det inte kukar ur i helgen. Men det är jag rätt säker på att det inte gör. Det blir najs.

1 kommentar:

Håkan / Wakuran sa...

Att SeF:s årsmöten förläggs utanför Malmö, och framför allt till övriga serierelaterade arrangemang låter generellt som en bra idé. Resor inom Sverige är ofta rätt långa, krångliga och dyra, och för medlemmar utanför Malmö känns ett enstaka årsmöte litet väl mycket att betala en biljett för. Att betala en biljett för både seriefestival/konferens och årsmöte känns mer prisvärt.

(Nu kan jag flika in att jag inte är medlem i SeF, jag är bara volontärmoderator för forumet och framlägger här mina egna åsikter.)