söndag 26 april 2009

Min dag på spx09 med bilder

Jag har sett fram emot spx09 ett tag och idag var det dags. Men då var jag inte så sugen. Gäster igår, en magsjuk tvååring som inte sov så bra för andra natten i rad gjorde att jag var rejält trött när jag tog cykeln till stationen. Min hypokondriska ådra gjorde sig påmind och jag var säker på att jag skulle spy under dagen. Iaf så anlände jag till spx09 framåt 12 och lyssnade då på en dialog mellan Chris Staros från Top Shelf och Jeffrey Brown. Speciellt Staros korta anförande kring förläggar/redaktörsrollen var intressant och tipset att läsa Niklas Askers debutalbum minst två gånger för att förstå det ska jag ta fasta på.
Därefter träffade jag bloggkollegan Ferdinand och vi tog en fika innan vi lyssnade på den underhållande diskussionen kring skräckserier i Studio3 under ledning av Lisa Medin. De inblandade var överens om att det var dags att bredda det svenska serieutbudet och navelskådande självbiografier sågades av både Ola Skogäng och Kim W Andersson på ett underhållande sätt. Det är alltid roligt att se hur olika människor är, kontrasten mellan Lars Krantz som framstod som väldigt försynt och estradören Kim W Andersson var minst sagt stor. Lisa Medin gjorde ett bra jobb som moderator och kontentan var väl att skräck betydde olika saker för de inblandade. Jäkligt snygg affisch var det också.

När diskussionen var över var klockan redan tre och det var dags att börja tokshoppa och få lite signerat. I den här vevan så stötte jag på bloggkollegan Simon säger och tog även ett snack med Jonas från Albumförlaget. Tyvärr hade jag lite ont om tid annars hade jag gärna snackat mer men det kommer ju ett spx nästa år ;) Allt som allt väldigt trevligt men det blev lite stressigt på slutet. F.ö. jäktade jag tillbaka enbart för att ta lite fler bilder till er kära bloggläsare, jag hann knappt sätta i mig mitt minimål från Max innan bussen gick. Sån e jag ;)För er som inte besökte SPX så ser det ut så här:Min inköpslista följde jag till viss del. De här serierna köpte jag iaf:

Seks sultne menn av Bendik von Kaltenborn + Friends for fighting
Baobab 1 av Igort
The Innocents av Gipi
Reflections 3 av Marco Corona
Kackerlacka 1
Förvecklingar av Lewis Trondheim
Ängelns fall av Stanislas
Vortex av Martin tom Dieck
Too cool to be forgotten av Alex Robinson
Chris Staros yearbook stories (fick den gratis)
Fumlig av Jeffrey Brown
Maus I & II av Art Spiegelmann
Dödvatten av Lars Krantz
Asbesthjärtan av Tinet Elmgren + två pins
Trollkungen av Kolbeinn Karlsson
Love Hurts av Kim W Andersson

Bilderna blir större om du klickar på dem. Att lägga upp bilder är inte Blogspots starka sida. Det är givetvis inget handhavandefel.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det var trevligt att träffas; synd att det blev lite kort men som du säger, blir fler tillfällen!

Och trevlig lista med inköp. Jag har inte läst allt, men av det jag läst är Gipi & det lilla Trondheimhäftet riktigt bra.

Ferdinand sa...

Det var en riktigt trevlig dag. Trots min utvälta smoothie vid fikat. Håller med om att det var en bra debatt. Helt plötsligt känner jag mig faktiskt lite pepp på svenska serier. Hoppsan, vem trodde det för ett år sedan?

Per Demervall sa...

Osis att vi inte språkades. Jag var bordsgranne med Optimal.
Får bli en annan gång.

Rikard sa...

Ferdinand: Gött

Per: Du var inte på plats när jag såg ert bord tidigare på dagen och efter skräckpanelsen så var det shoppingstress sista timmen. Men jag tar gärna ett snack en annan gång.

Rikard sa...

S: Förvecklingar läste jag om på din blogg första för ett tag sedan. Å visst är den riktigt bra speciellt med tanke på formatet.

Per Demervall sa...

Jag misstänkte det. Jag var nog på SEF infomöte med vidhängande möte för SEF Sthlm. Men det går fler täg.