tisdag 20 januari 2009

Besök i Tjockhult

Var i Tjockhult på ett möte igår och passade då på att serieshoppa lite. Stannade först till på Staffars, avslöjade min bloggidentitet och köpte tre album i Ignatz-serien, två av Igort och ett av Marco Corona. Jag börjar gilla Ignatz-serien mer och mer. Först tyckte jag att formatet var lite sådär, jag vill gärna kunna läsa titeln på ryggen, men det har växt och nu gillar jag det skarpt. Papperskvalitén är bra och formatet med ett häftat album i samma storlek som det klassiska europeiska med skyddsomslag funkar finfint. Dessutom lockar serierna som ingår. Jag har läst första delen av Kevin Huizengas Ganges och ska börja med del två som ska vara ett av förra årets bästa album enligt många. Jag köpte också Phoenix volym 2 av Ozamu Tezuka. Jag har inte läst så mkt manga men ska till en början koncentrera mig på Phoenix och Adolf av just Tezuka samt antagligen också Monster av Urasawa. Jag stack sedan inom Alvglans där jag inte varit på flera år men hittade inget. Sist så stannade jag till på Seriegrossisten och köpte Rosenhanes första äventyr Lutans hemlighet och del tre i Jan-Åke Wingqvists stenåldersserie Det nya folket.

Idag hämtade jag dessutom ut sista delen i min beställning från Kulturbutik, nämligen Du vet vad du vill av Malin Biller, Berlin-Stad av rök av Jason Lutes och Alvglans seriekatalog. Det är kul att shoppa serier men det bästa är givetvis när jag i lugn och ro kan försjunka i dem.

Tjockhult är f.ö. ett öknamn på Stockholm om ni inte visste det. Uppväxt i Skåne, pluggat i Umeå= starkt Stockholmshat som har minskat med tiden och nu gillar jag Tjockhult men skulle fortfarande inte palla bo där. E man en bonnjävel så e man.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som en härlig trip. Nästa gång får du säga till innan. Sitter i en lokal på Södermalm någonstans mitt i mellan Alvglans och Staffars.

Corto sa...

Jag ska göra det. Mitt emellan två seriebutiker, vilket drömläge :)

Dagbok i New York sa...

"Tjockhult"

WTF? :-)

Det låter mer som småland