söndag 11 januari 2009

Shopping på Seriezonen

I helgen har jag varit i lärdomsstaden Uppsala. Det var ett par år sedan sist. Jag har därför inte hämtat ut nr 4 av The Portent som jag beställt en prenumeration på och det var ju ett tag sedan nr 4 kom. De hade iaf kvar ett nummer så jag köpte det. Jag läste den på tåget hem och kan konstatera att Peter Bergting är en skicklig illustratör men att historien i sig inte är något speciellt. Förutom The Portent så köpte jag Ganges 1 & 2 av Kevin Huizenga som ingår i Fantagraphics Ignatz-serie. Jag har inte läst något av Huizenga tidigare men Ganges har hyllats lite här och var så det var läge att kolla in den. Köpte även första volymen av Monster av Naoki Urasawa som både bloggen Simon säger och Staffan på Staffars serier hyllat den senaste tiden efter Viz nyligen gav ut den 18 och sista delen. Ska bli spännande att läsa.

Vistelsen i lärdomsstaden Upsala var trevlig även om alkoholintaget blev på tok för stort. Bag-in-box är livsfarligt och eftersom det är väldigt sällan jag är ute och svirar nuförtiden så har jag dålig koll på mina gränser så jag mår som jag förtjänar idag. Jag avslutade kvällen hos en kollega i det ärevördiga gamla riksbankshuset är och blev där lovad att få läsa den enda serie han samlat på sig som han tyckte var riktigt bra. Vad den hette? Det kommer jag inte ihåg, klockan var ungefär 03,00 och jag toppade just då.

Läser just nu The Black Dossier av Alan Moore och Kevin O´Neill samt Reinhard Kleists The Secrets of Coney Island. Recensioner kommer framöver.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh gamla Seriezonen. Där brändes en hel del av studielånet på manga när jag var ung och "student". Jag har nog också en del grejer som ligger kvar där. Vågar nog inte gå in.