fredag 23 januari 2009

Inflation i seriebloggar

När jag startade Weltklasse Serier tyckte jag att jag hittat en egen nisch. Att blogga om serier. Jag hade sökt efter andra seriebloggar lite grand men inte hittat någon. Efter ett tag insåg jag att jag inte var unik men hittade ingen som hade samma bredd i serieläsandet som jag iaf. Trodde jag.

Två av de äldsta bloggarna vad jag vet, Fredrik Strömbergs Sekventiellt och Staffars Seriers blogg följde jag redan tidigare. Strömberg recenserade mest svenska serier men har i år breddat sitt bloggande till annat om serier. Sedan jag börjat blogga upptäckte jag Junkultur och Seriehyllan som båda nästan uteslutande bloggar om amerikanska serietidningar och har väckt mitt intresse för superhjältar, något jag inte trodde var möjligt. Båda bloggarna startade 2008. Maela har varit igång lite längre, det blir allt mindre serier där och mer Spotify men en underhållande blogg är det. Simon säger och Kryptan startade båda under 2009, Simon säger tycker jag är den som är mest lik min egen med ett brett spektrum av serier, skillnaden är att jag har mest recensioner medan Simon säger oftast skriver lite mer allmänt om en genre, en serieskapare eller något annat. Kryptan är väldigt ny men det verkar bli en hel del superhjältar men det återstår att se. Draken och flodhästen är den senaste bloggen jag upptäckte som blandar småbarn med amerikanska mainstreamserier. Mangabibliotekarien är en renodlad mangablogg med i stort sett enbart recensioner. Vi börjar bli många om utrymmet nu. Så vad innebär det? Jo, att du som gillar serier men inte har så många polare eller kontakter som gillar serier har flera ställen att få tips på. Förhoppningsvis slumpsurfar även några av de som inte är seriefrälsta in och upptäcker något. Det finns ju en del :) Konkurrens är bra, monopol är det inte.

3 kommentarer:

Simon sa...

Jo, det finns hastigt o lustigt en hel drös att välja bland. Och som du säger, det är bara bra :-)

Anonym sa...

Inflation är väl att ta i. Men du har rätt - det har poppat upp en del på senaste tiden vilket är otroligt roligt. Och jag hoppas på fler.

Sen verkar du ha glömt eller missat Geekporr. Värt att kolla om du inte redan gjort det.

Geekporr sa...

Eller hur! Tack Junk.