fredag 27 mars 2009

Vårens höjdpunkter

I höstas skrev jag om de album jag såg fram emot . Nu har jag kollat runt lite vad som är på g att släppas under våren. Den titel jag ser fram emot mest och som jag skrivit om tidigare är Gängkrig 145, ett mkt intressant samarbete mellan Jens Lapidus och Peter Bergting, en av de populäraste författarna och den ende svenske tecknare som figuerar inom mainstreamserierna i USA. SvD har en intervju med Lapidus och Bergting. Förvätningarna är med all rätt höga. En debutant som jag ser fram emot mkt är Lars Krantz och hans Dödvatten (bilden) som ges ut av Kolik förlag. Lars Krantz teckningsstil påminner inte så lite om Charles Burns vilket inte direkt är ett minus. Albumförlaget ska ge ut en ny serie som heter Zorn & Dirna som förhoppningvis enligt förlaget ska vara klar till SPX. Lite senare ges tredje delen av Det tredje testamentet ut vilket blir Albumförlagets tredje utgivning i år. Kim W Anderssons Love Hurts som gått i Nemi har fått en hel del uppmärksamhet, jag har inte läst serien förutom kortisen i Bild & Bubbla senast. Tuschbög som jag är så gillar jag Anderssons teckningar. En serie i klassisk fransk stil som ska ges ut i vår men som jag inte hittat så mkt information om är en serieversion av Marcel Prousts klassiker På spaning efter den tid som flytt, tecknad av för mig okände Stephane Heuet i klassisk klara-linjen stil av Agerings förlag. I övrigt är det tunt med serier i vår men Komika har utlovat en ny tidning och annat spännande, dock okänt vad. Epix som verkar ha vaknat till vet jag inte heller vad de har planerat. Förhoppningsvis kommer det mer. Å andra sidan har jag ont om tid att läsa serier just nu. Däremot har jag tid att surfa runt på vad jag vill köpa, min shopaholic-gen tillåter mig det. Därför kommer snart en genomgång av vårens utrikiska höjdpunkter :)

Insåg att det inte finns en enda kvinna med ovan och att jag glömt den eminenta Nina Hemmingsson som släpper en ny samling till våren. Givetvis något att se fram emot.

1 kommentar:

Jonas Anderson sa...

Du önskade Lanfeust de Troy, vilket det inte blir, men Zorn & Dirna är i samma stil, fast lite bättre enligt mig. Klassisk tecknad med värme och humor, och på en nivå som passar alla åldrar. Du borde gilla den (hoppas jag).

//Jonas, Albumförlaget