fredag 13 februari 2009

Omnibusar

Jag gillar inbundna serier, gärna så feta som möjligt. Min Captain America-omnibus är något av en ögonsten i samlingen. Inte för att den är snyggt formgiven eller extremt lyxig för det är den inte. Men den är fet. Den samlar 25 nummer. Framförallt är den på 772 sidor. Sista månaden har jag främst köpt svenska serier och lite tyska men framöver tänkte jag köpa lite amerikanskt, lite japanskt och lite franskt. När shoppingsuget redan nu satt in och jag börjat kolla runt vad jag ska lägga slantarna på så fastnar jag givetvis på sökordet omnibus på Amazon. Mycket verkar vara 80-talsserier som samlats i feta samlingar och de är jag inte så intresserad av. Jag vill ha Captain America vol 2 men min bloggkollega Junkultur tror att den kommer i slutet av året, själv hoppas jag på iaf tidig höst så det är bara att vänta. Starman vol 2 ska släppas i början av mars och är ett givet köp men den är inte så fet. Den jag blir mest sugen på är Daredevil av Brubaker och Lark, men är den något att ha? Jag har inte läst någon Daredevil och lär väl göra det innan jag slår till men Ed Brubaker och 608 sidor lockar verkligen. Jag har f.ö. inte snöat in på Absolute Editions som många verkar ha gjort, jag har inget behov av samlingar a la Hellboy Libraries som mest är sjukt överdimensionerade utan jag gillar mer riktigt tjocka samlingar med många sidor men givetvis vill jag ha inbundet. Daredevil släpps inte förrän i maj så det finns lite tid att fundera. Finns det fler omnibusar som är värda att shoppa?

The Walking Dead som jag läst mycket gott om på olika bloggar kom med omnibus vol 2 i december och den hade ju varit fin att införskaffa. Så jag kollade efter vol 1 men den verkar vara slutsåld och numera tokdyr iaf om man tittar på de priser som finns på Amazon, det finns nio begagnade där den billigaste kostar 299 dollar=2400 kr. Det riktigt sjuka är det finns ett nytt ex och ett signerat samlarex. Det nya exet kostar 1703 dollar och samlarexet 1495 dollar. Alltså över 10 000 kr för en omnibus som släpptes för lite mer än tre år sedan! Det är kanske dags att byta guldtackorna mot omnibusar ;) Det får nog bli den inbundna hardcovern med halva sidantalet. Jag får iaf glädja mig och min sambo med att jag inte har något sug efter toksnygga klassikersamlingar a la Peanuts och Terry and the Pirates, för de är så jävla snygga och dessutom feta. Men jag säger bara till mig själv "don´t go there boy".

2 kommentarer:

Johan Dohrman sa...

Jag kan nog inte nog rekommendera The Walking Dead. En helt fantastiskt serie som jag tycker väldigt mycket om, och det trots att jag inte direkt är något fan av zombier.

Daredevil av Brubaker och Lark kan jag också rekomendera även om jag nog i första hand skulle på omnibusen med Daredevil som Bendis har skrivit eftersom Brubakers Daredevil är en direkt fortsättning på Bendis.

Corto sa...

Tack för tipset. Ska kolla upp den.

Walking Dead finns på shoppinglistan. Som är alltför lång.