måndag 15 december 2008

Julklappstips

Så här i juletid kan man ju sprida annat är det kristna evangeliet nämligen seriernas evangelium. Att ge en serie till någon som normalt inte läser serier kräver lite eftertanke. Här är några tips på serier som säkerligen går hem även hos de som normalt inte läser serier (stackarna). För enkelhetens skull har jag fokuserat på serier på svenska.

Olaf G- Steffen Kvernelands och Lars Fiskes biografi över satirtecknaren Olaf Gulbransson är ett sant mästerverk. Ett roligt album även för den som inte anser sig vara konstintresserad.

Mumiens blod- Ola Skogängs övernaturliga äventyrsdeckare är en fullträff och en tecknarmässig fröjd. För alla vars fantasi inte har försvunnit.

Du vet att du vill- Jag har inte läst Malin Billers album men jag ska definitivt köpa det när julstöket är över. Hon är ju så jävla rolig. Till alla som har någon humor kvar. Eller de andra med för den delen.

Jag är din flickvän nu- Nina Hemmingsson är lika rolig hon. Man skrattar och får lite ont i magen samtidigt. Det finns några klassiska seriesekvenser i albumet. En favorit är doktorn som säger "Man är vad man äter" till den överviktiga tjejen varpå hon svarar "Då äter väl doktorn bajs" (eller nåt, minnet är som hos en fiskmås) Men jävligt roligt är det iaf. Rekommenderas till mansgrisar.

Roparen- alla (för många) svenskar är helt sålda på deckare. varför då inte ge dem Jakob Nilssons version av en Stieg Trenter deckare. Dessutom tecknad i klara linjen- stil så alla som läste Tintin känner igen sig.

Inga kommentarer: