onsdag 12 november 2008

Kultfilmen The Warriors blir serie

Walter Hills gängfilm The Warriors från 1979 blir serie. Filmen handlar om gänget Warriors som blir oskyldigt anklagade för att ha dödat en annat gängs ledare. Stadens andra gäng ger sig därför på jakt efter gänget som måste ta sig hem till Coney Island levande och samtidigt försöka bevisa sin oskuld. Alla gäng i staden har olika stilar som de följer stenhårt. Warriors är en rätt skön rulle som iofs känns lite daterad men det har man lätt överseende med.På bilden här intill kan man spana in några av stilarna. Det utslitna epitetet kultfilm känns helt rätt för Warriors.

Att göra en serie på en kultfilm känns inte direkt som en klockren idé. Serier till film känns betydligt naturligare och risken för slaggprodukt känns mindre. Det ska bli fem nummer, det första ges ut i februari 2009 och man räknar med lite spinoffer å dylikt. Jag har aldrig hört talas om någon av upphovsmännen och trots att teckningarna känns hyfsade känns det som att risken för för att det visar sig vara en försenad slaggprodukt uppenbar. För de som inte sett filmen kan det kanske ge något men jag är skeptisk. Man brukar säga att boken är bättre än filmen, här känns det rätt säkert att filmen är bättre än serien. Newsarama har mer info för den som är intresserad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför? Har det verkligen funnits ett tomrum att fylla här? Har en serieversion av denna film verkligen saknats? Känns så otroligt meningslöst.

Corto sa...

Någon har väl bedömt att det finns pengar att tjäna.