torsdag 6 november 2008

The League of Extraordinary Gentlemen III- Century

Alan Moore och kevinNeills suveräna steampunk-serie The League of Extraordinary Gentlemen är en av mina amerikanska favoritserier. Serien är en underbar blandning av litteraturlegender, galenskap och just steampunk.

Del I och II har funnits ute i ett antal år nu och förra året kom The Black Dossier som jag inte läst än. Nu har Top Shelf (Galagos amerikanska samarbetspartner) annonserat del III till arpil 2009. Då släpps första delen av den tredelade Century. Tre inbundna album är planerade på vardera 80 sidor. Alla delarna utspelar sig i London, första delen 1908, andra delen 1968 och tredje delen 2008. Färgläggaren heter f.ö. Ben Digmagmaliw, sug på den.

Läs mer om serien hos Top Shelf.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt trevliga nyheter. Jag har inte heller läst Black Dossier. Har för mig att det är något sorts exportförbud på just den och att den därför inte dykt upp i svenska seriebutiker.

Corto sa...

Black Dossier finns hos både Bokus och AdLbris samt Book Depository så det verkar inte finns något exportförbud. Ett exportförbud hade snarare varit på sin plats när det gäller filmversionen :-)

Anonym sa...

Det var antagligen länge sen. Och kommer inte riktigt ihåg vart jag läste/hörde det. Hur som helst finns det ingen ursäkt att inte ha läst den i så fall. :)